Tiden efter mottagningen!

Hej alla nØllan!

Hoppas mottagningen var rolig, för vi i KOMPIS hade stört kul!!! I fredags var det ju avslöjandet av Bluffisarna och förhoppningsvis kommer det kanske lite bilder och filmer på det på paparazzis sida. Vi hade även Osquaruldas gasque i lördags som var underbar! Mottagningen hade aldrig kunnat bli så här rolig för oss mottagare utan nØllan! Nu kommer det lite viktig och bra info inför period 1 som vi i KOMPIS vill dela med oss!

 

Sök till nØllespex

Nu på måndag och tisdag finns det återigen möjlighet att söka till nØllespexet! Söken öppnar efter kl 17 i K-huset och sker på samma sätt som i fredags, d.v.s. via en blankett man fyller i på plats följt av intervjuer/auditions. Söket stänger kl. 20 båda kvällarna.

 

NØllepubrundan, Tisdag, 29/8

På tisdag är det dags för nØllepubrundan där samtliga THS sektioners pubar är öppna för alla nyantagna studenter och mottagare. Man kommer kunna gå omkring på campus med mottagare och besöka alla sektionslokaler, dock måste ett armband hämtas ut i draget för att få vara med. Dessa delas ut av alkemisterna mellan 12-13 på måndag och tisdag.

 

Ovveprovning, Tisdag, 29/8 och torsdag, 31/8

Likt i fredags så kommer det finnas möjlighet att testa och beställa ovvar hos TLC i draget på tisdag och torsdag denna vecka. Om du redan är säker på din storlek så kan du göra din beställning via ett formulär på TLCs facebooksida. Detta formulär stänger på söndag. Information om betalning kommer komma efter att formuläret stängts.

 

Sökpub, Fredag 1/9

På fredag är det dags för den första puben efter mottagningen! Under denna kväll kommer flera olika organ inom sektionen finnas på plats och man kan fråga vad som helst! Samt få information kring hur man söker till dessa organ. T.ex. så är söken till TLC öppna just nu och de kommer vara på plats i draget på fredag för att svara på alla möjliga frågor! KÖN har också sök.

 

Stugfesten, Lördag/Söndag, 16-17/9

Även fast mottagningen har nått sitt slut så betyder inte det att ni inte kommer få hänga något mer med pH och KOMPIS, snarare motsatsen! Under helgen den 16-17:e september så sker stugfesten i Osqvik där alla i nØllan kommer få åka på en fantastisk charterresa med hela pH och KOMPIS! Mer info kommer snart!

 

NØllegasquen, Lördag, 7/10

Den 7:e oktober så är det dags för nØllegasquen, vilket är en enorm gasque dedikerad till hela nØllan. Det är en fest ni inte får missa, och kommer vara er första fracksittning här på KTH! Det är aftonklänning och frack som gäller då, och om ni inte äger ett sådant plagg är det de finaste ni äger som gäller.

 

Sektionsmöte, SM

Någon gång efter nØllegasquen kommer vi även ha ett sektionsmöte, s.k. SM. Detta är det första av fyra ordinarie möten som kommer hållas under året och kallas därför SM1! Här kommer man kunna rösta på olika motioner och propositioner samt rösta in folk på ansvarsposter. Vill man veta vad som kommer hända i framtiden på sektionen är det en smart ide att gå på SM! Man har även en chans att tävla på SM varav första tävlingen är smörgåstäfvlan. Då kommer bästa smörgåsen kronas och man vinner heder!

 

Förlåtpub, Fredag, 13/10

Bluffis förlåtpub anordnas som en sista ursäkt för mottagningen och chans att bonda med er nyantagna. Alla i bluffis kommer då att servera drinkar baserade på deras karaktärer, även bluffisfilmen kommer att visas.

 

Fika med KOMPIS

Någon gång under perioden kommer vi i KOMPIS och Bluffis ha ett fika med våra egna nØllegrupper, eller med våra preppisgrupper. Ni kommer då få en chans att ställa frågor till oss om plugget eller sektion i allmänhet, och vi kommer kolla med er hur allting har gått hittills. Givetvis bjuder KOMPIS på massa god fika! Håll koll på era KOMPIS-sms-grupper, för det är där ni kommer bli kontaktade! 

Sista sittningen, nollespexet och mycket mer!

Hejsan allihopa!

Tyvärr börjar mottagningen lida mot sitt slut, men fäll inga tårar! Ett av de roligaste evenemangen väntar fortfarande! Nu på lördag (26/8) sker Osquaruldas* gasque i Nymble som en storslagen avslutning på hela mottagningen. Det kommer vara mottagningens största och roligaste gasque så tagga!!

För att förbereda sig inför gasquen på lördag så hoppas vi i KOMPIS att alla kommer på puben på fredag eftermiddag. Där kommer man inte bara kunna hänga med oss utan även prova samt beställa overaller med hjälp av TLC.

Det kommer även finnas möjlighet att söka till nØllespexet i K-huset under puben! NØllespexet är ett spex som framförs varje år av nØllan med hjälp av MD, som har skrivit manuset. Det finns flera olika arbetsgrupper man kan söka: Dans, Scen, Quör, Dequor, Orquester, Quostym och R&P (Marknadsföring), så det finns plats för alla som vill vara med! NØllespexet är en fantastisk möjlighet att fortsätta hänga med de studiekamrater som inte läser samma program som ni, även efter att mottagningen är slut. Det är även ett ypperligt tillfälle att lära känna äldre studenter inom sektionen. Så sök gärna, det är grymt kul och anpassat efter studierna så man behöver inte oroa sig för att studierna ska lida. Man kan alltid dra tillbaka sin ansökan om man känner att man ångrat sig efter sitt sök.

Se till att ha det så kul ni bara kan nu under den sista tiden av mottagningen, även fast det ser ut som att det kommer regna under fredagen (klä er efter vädret!). Vi i KOMPIS hoppas att få se så mycket som möjligt av er alla under de resterande dagarna/eventen och den kommande tiden på KTH 

*Namnet på gasquen kommer från en sammanslagning av namnen Osquar och Osqulda, som är en benämning för en manlig respektive kvinnlig teknolog här på KTH.

Examination av introkurserna

På både torsdag och fredag kommer alla civilingenjörer att ha kontrollskrivningar i både kemi (Torsdag) och matematik (Fredag). Högskoleingenjörerna har istället ett kemitest samt en matteinlämning till på fredag. Om man klarar dessa så kommer det att ge 1,5 högskolepoäng styck. Dessa poäng räknas också in för CSN. Dessa är naturligtvis viktiga men det är samtidigt också viktigt att komma ihåg att dessa kurser inte är en del av programmet och inte räknas med när man tar examen. Kurserna är helt frivilliga och är inget som man ska oroa ihjäl sig över. Självklart är det dock nice att vänja sig vid att plugga och kontrollskrivningarna är bra sätt att få lite erfarenhet i hur man skriver en tenta.

Nu är det knappt en vecka kvar till mottagningen!

Sen börjar det, de första två veckorna på KTH och de går dels ut på att fräscha upp matte- och kemikunskaper, och dels ha kul och lära känna alla andra nya studenter. Detta är såklart frivilligt och man får vara med precis hur mycket eller lite man vill.

Uppropet är dock OBLIGATORISKT och sker klockan 10:00 den första måndagen under mottagningen. Här bekräftar du din plats på det program du har blivit antagen till. Den som inte kan komma till uppropet mister sin studieplats. Vi faddrar kommer visa vägen från tunnelbanan till salarna E2, K2 och K51 så det är bara att ta sig dit. Kom ihåg legitimation!

Kan du inte ta dig till uppropet men ändå vill behålla din studieplats så går det att lösa genom att kontakta studievägledarna för kemi- och bioskolan My Lönn och Sara Sabrie (svl@che.kth.se), om du ska börja som civilingenjör. Högskoleingenjörerna ska istället kontakta Sara Naumann (stn@kth.se).

Även inskrivningen är obligatorisk. För högskoleingenjörer är det fredagen den andra veckan av mottagningen, den 25 augusti klockan 08:00 i sal K2.
För teknisk kemi den 28 augusti 08:00 i sal K1 och för bioteknik den 28 augusti 09:00 i sal K1.
Även denna gång behövs legitimation!

Nu taggar vi igång på riktigt!