SEKTIONENS ORGAN

P.S. Klicka på + tecknet för att läsa en kort introduktion av organet

  • Bioteknikstudenterna (BTS) bildades för att stärka samarbetet mellan de olika bioteknikutbildningarna i landet samt representera och marknadsföra dem.

    Detta görs bland annat genom evenemanget Bioteknikdagarna (BTD) som arrangeras varje höst på något av de sex lärosätena.

  • Syftet med CHUST, CHemical U.S. Travel, är att hjälpa svenska studenter att hitta sommarforskningspraktikplatser vid universitet eller företag i en internationell miljö.

    Det ger studenter möjligheten att arbeta med intressanta uppgifter och främjar förståelsen för kemi och bioteknik i praktiken.

    Kontakt: chust@k.kth.se

  • Chemistry's International Agency, CIA, är den internationella delen av sektionen med huvudsyftet att få alla internationella studenter att känna sig välkomna.

    CIA organiserar aktiviteter för att integrera de internationella studenterna inom kemi eller biokemi.

    Kontakt: iss-k@k.kth.se

  • Hvitterhetsutskottet, HU, tar hand om en av sektionens långvariga traditioner, nämligen sektionens tidning "Kanalen".

    Reportage, intervjuer och annat skoj finns alltid med - läs utgåvorna genom knappen nedan!

    Kontakt: cred@k.kth.se

  • Kemisektionens Idrottsnämnd, även kallad IN är ansvariga för att organisera olika sorters aktiviteter för alla medlemmar i Kemisektionen!

    Dessa aktiviteter sträcker sig från traditionella bollsporter som fotboll eller innebandy till mer alternativa event som yoga eller paintball.

    Kontakt: ino@k.kth.se

  • Kemisektionens Egalitetsquommitté, eller KEq, är en grupp som är dedikerad till att göra vår sektion så inkluderande, rättvis, säker och välkomnande som möjligt.

    Vi arrangerar bland annat workshops och diskussionsmöten för att främja ett utvecklande inklusivitets-mindset.

    Mail: eq@k.kth.se

  • Vi är Kemisektionens ÖlhäpvarNämnd (KÖN). Vi praktiserar den uråldriga konsten av ölkonsumtion, som i stora drag är ett sätt att se vem som kan dricka öl snabbast.

    Alla i Kemisektionen är välkomna att vara med på våra event, oavsett deras syn på öl.

    Kontakt: kono@k.kth.se

  • KNUT, Kemisektionens Näringslivsutskott, arbetar för att stärka relationen mellan sektionens studenter och framtida arbetsgivare!

    Vi kontaktar företag och arrangerar årligen vår arbetsmarknadsdag, BKW, men planerar också andra företagsevent under året som lunchföreläsningar.

    Kontakt: knuto@k.kth.se

  • Kommunikationsnämnden, KN, är en grupp bestående av Kemistyrelsens Kommunikationsansvarige och medlemmar.

    Vi är de som hanterar och utvecklar webbplatsen. KN är också ansvarig för sektionens sociala medier! Om du har några frågor eller tips angående webbplatsen, tveka inte att kontakta oss.

    Kontakt: kommunikation@k.kth.se

  • Kongliga Kemisektionens Klubbmästeri, mer känt som KK, är en grupp människor bestående av cirka 20 aktiva medlemmar och otaliga gamlingar som alla arbetar utan betalning med ett gemensamt mål: göra varje fest i Kemisektionen till den bästa festen den kan vara!

    Vi arrangerar pubar nästan varje fredag och håller även i andra större event under året

    Kontakt: kkmasters@k.kth.se

  • Krexet är en teaterförening baserad på en studenttradition som kallas "spex". Det är en form av interaktiv teater där publiken kan vara en del av berättelsen som utspelar sig på scen.

    Krexet har något för alla, hos oss kan du delta i allt från skådespel, dans och sång till kostymtillverkning, ljud- och ljus-teknik och PR. Krexet är en stor organisation på sektionen, så om du vill skaffa nya vänner, är Krexet något för dig!

    Kontakt: dirren@k.kth.se

  • Kemis Åre Tripp, KÅT, är gruppen som planerar sektionens årliga resa till Åre som brukar ske någon av de första veckorna på året

    Kontakt:

  • KÄKA är en förening grundad på en passion för mat samt en önskan att dela den med vänner.

    Vi brukar bland annat förbereda maten till Sektionsmötena på sektionen

    KÄKA är alltid nyfikna och utforskande, så vi välkomnar alla matälskare, oavsett om du vill laga mat eller bara äta.

    Kontakt: kaka@k.kth.se

  • Liganderna gillar att vara kreativa och brainstorma tillsammans för att hitta på saker vi vill göra baserat på våra olika intressen. Sedan genomför vi de bästa idéerna i tillfälliga projekt.

    Liganderna ger möjlighet för alla sektionsmedlemmar att prova på olika typer av engagemang, dels genom att hjälpa de andra organen på deras event - men också genom att genomföra våra egna projekt.

    Det är bara vår fantasi som sätter gränserna och vi tycker det är särskilt roligt att göra saker som aldrig gjorts tidigare!

    Kontakt: liganderna@k.kth.se

  • Paparazzi är foto-organet på Kemisektionen.

    Vi tar foton, gör filmer och dokumenterar allt roligt som händer!

    Självklart gillar vi också att dela de foton vi tar, och vi publicerar bilderna på vår hemsida. Vi lägger bara upp de bra bilderna, såklart, men om du ändå känner dig obekväm med att bli fotograferad av oss behöver du bara säga till!

    Kontakt: papa@k.kth.se

  • SOFT är en akronym som står för "Sektionens Officiella FixarTrupp". Den består av styrelsens Lokalansvarig och medlemmar.

    Tillsammans fixar vi olika saker såsom städningsscheman, arrangerar årliga städningar av Draget och ser till att all utrustning och andra förbrukningsvaror som behövs för underhållet av lokalen är tillgängliga och i lager

    Om du ser något i Draget som är trasigt eller om det bara är mycket stökigt, kontakta oss!

    Kontakt: lokal@k.kth.se

  • Studiemiljönämnden, SN, fungerar som en länk mellan studenter och undervisande personal vid Skolan för Kemi, Bioteknologi och Hälsa (CBH).

    Vårt syfte är att hantera utbildningsrelaterade frågor och förbättra den övergripande utbildningen och studiemiljön. Några av arbetsuppgifterna inkluderar att samarbeta med THS och KTH, utvärdera kurser och delta i programutveckling. SN hanterar även frågor som rör skador och orättvis behandling inom skolan.

    Kontakta oss gärna om du har frågor och åsikter om din utbildning och studietid på KTH!

    Kontakt: snok@k.kth.se

  • TLC är känt som ett av de mysigaste organen på Kemisektionen och sprider värme och glädje till alla medlemmar!

    TLC ansvarar för att beställa de gyllengula overallerna (”ovvarna”) för sektionens medlemmar och vi designar och säljer även roliga märken som du kan dekorera din overall med. Dessutom organiserar TLC en mängd olika fester och event under året

    Är du någon som gillar att sprida glädje och kärlek och tycker att det verkar spännande att organisera evenemang och designa märken? I så fall är TLC det perfekta organet för dig!

    kontakt: tlco@k.kth.se

  • Utrikeskommitén (UK), är den grupp som hanterar och upprätthåller sektionens nationella och internationella kontakter och relationer. UK bjuder in gäster till sektionens event och samordnar deras mottagande samt de logistiska behov som finns.

    Kontakt: uk@k.kth.se

  • Valberedningen tar emot ansökningar om att vara ansvarig för ett organ. Sen administrerar vi ansökningarna, genomför intervjuer och presenterar sedan vår åsikt med ett utlåtande för varje kandidat. Detta blir grunden för valen under Sektionsmöten (SM). Valberedningen utvärderar, Sektionsmötet väljer!

    Valberedningen består av Ordförande för Valberedningen samt medlemmar som väljs in på SM. En ny Valberedning bildas varje vår. Du har chansen att få en bra inblick i sektionen på ett roligt sätt, träffa personer från andra årskurser och påverka sektionens framtid tillsammans!

    Kontakt: valord@k.kth.se

ÖVRIGA GRUPPER

  • THS Fanborg deltar i prestigefyllda evenemang och ceremonier vid KTH för att representera kåren och dess sektioner.

    Kemisektionen har två fanbärare, en primär och en vice. Att vara fanbärare anses vara ett hedersuppdrag. Varje år väljer Kemisektionen de två fanbärarna under SM2.

    Mail: fanbarare@k.kth.se

  • Revisorerna är valda av Sektionsmötet (SM) för att företräda medlemmarnas intressen gentemot sektionens styrelse och se till att sektionen följer lagen, stadgarna och reglementen från THS och sektionen, samt besluten från SM.

    Vi granskar även regelbundet sektionens räkenskaper för att se till att allt är i ordning. Vid behov ger vi också råd till sektionens medlemmar om hur man tolkar stadgar och reglementen om frågor eller oklarheter uppstår.

    Kontakt: revisor@k.kth.se  

  • För att göra Sektionsmötena så intressanta, smidiga och tillgängliga som möjligt har vi en grupp som kallas Talmanpresidiet.

    De tar hand om allt från att sätta upp affischer och informera medlemmarna om motionerna inför sektionsmötet till att leda mötena och hantera mötesprotokollen. Du kan skicka motioner och andra förfrågningar avsedda för SM via mail.

    Mail: talman@k.kth.se

  • Salamandrarna är Kemisektionens alumner och består av personer som har tagit examen från Kemisektionen.

    Att bli utnämnd till Salamander är ett hedersuppdrag och innebär att agera som en länk mellan Kemisektionens studenter och yrkeslivet.

  • Kemi$tyrelsen (K$) är den högst verkställande organisationen på Kemisektionen.

    Styrelsen ser över det pågående arbetet på sektionen, är dess ansikte utåt och har det övergripande ansvaret för sektionen.

    Det innebär bland annat att vi tar hand om sektionens ekonomi, vår sektionslokal Draget och vår hemsida. Kort sagt ser vi till att sektionen har de förutsättningar som behövs för att fungera, blomstra och förbättras. Styrelsen väljs på Sektionsmöten (SM).

    Tveka inte att kontakta oss på styrelsen@k.kth.se om du har några frågor!

  • Kårfullmäktige (KF) är THS högst beslutande organ och består av representanter från hela kåren för att återspegla medlemmarnas åsikter. Framför allt beslutar KF om THS-policy, strategiska inriktning och väljer in kårledningen och andra THS-funktionärer.

    KF består av studenter från varje sektion på KTH och mötena är öppna för alla medlemmar att delta i. Val till KF hålls varje vår för det kommande skolåret, och varje THS-medlem kan ställa upp och rösta för att välja sina representanter i valet.

    Mail: kf@k.kth.se