Gratis psykologsamtal för alla KTH-studenter

Hej alla! Läs nedan information om gratis psykologsamtal för alla KTH studenter.

Några av er har frågat om THS kommer erbjuda KTHs studenter fria samtal hos Mindler igen. Det har vi nu ordnat för resten av terminen VT21!

Från och med idag fram till den 30e juni erbjuder THS alla KTHs studenter att använda Mindler för upp till fem samtal gratis. Det krävs inte att du är medlem i THS för att använda erbjudandet, bara att du är KTH student.

Varför gör vi detta? Vi ser att många studenter mår dåligt och behöver extra stöd i sitt mående nu under pandemin. Därför behöver vi hjälpas åt och stötta varandra, men för många är det även viktigt att kunna prata med någon professionell om det som oroar eller får en att må sämre under sin studietid. Vi erbjuder Mindler som ett alternativ dit alla studenter kan vända sig till för att få stöd, där kan du boka en tid inom 24h med en psykolog.

För instruktioner och mer information om hur du som student använder tjänsten, läs vidare här: https://bit.ly/ths-support21. Värt att notera är att det krävs en partnerkod för att få samtalet gratis, detta kommer skickas ut den 29e april genom KTHs nyhetsbrev som kommer till alla studenter. Hittar en inte mailet, eller behöver den innan den 29e april kan studenten kontakta mig på studiesocialt@ths.kth.se för att få tillgång till koden.

Eftersom det är oerhört viktigt att nå alla studenter med information om att de kan använda Mindler så ber jag er att sprida informationen ovan inom era sektioner och till alla era medlemmar. Antingen att ni gör det själv eller vidarebefordrar mailet till er kommunikatör eller styrelse i sektionen som kan sprida informationen vidare. Ni når studenterna bättre än vad vi oftast kan. Om ni hör att någon mår dåligt kan ni hjälpa till att hänvisa till denna information. Vi kommer även sprida detta genom THS kanaler inom de kommande dagarna.